Zuursel

Zuursel is een concentraat van melkzuurbacteriën, met als voornaamste functie het omzetten van de aanwezige lactose (melksuikers) in melkzuur. Verzuring van de melk bevordert het stremmen bij de bereiding van kaas en yoghurt. Door het zuur worden ongewenste bacteriën en andere organismen in hun groei geremd, waardoor de houdbaarheid van het product verbetert. Dit laatste is vooral belangrijk bij de bereiding van kaas uit rauwe melk.

Wij vonden 'Zuursel' op het etiket van 82 producten.
Witte kaas blokjes (Euro Shopper)
Sour Cream (Albert Heijn)
Pizza salami (C1000)
Slaschotel Caesar (All Seasons)
Heks'nkaas Tomaat Basilicum (heksenkaas BV)
Jonge kaas 48+ (Jumbo)
Val Blanc verse roomkaas (Danland Foods)
48+ Romig Jong Belegen (Maaslander)
Goudse kaas 48+ Jong (Bomeka B.V.)
Oude Kaas (Jumbo)
Brie 60+ (Euro Shopper)
Geraspte kaas mild (C1000 Basis)
Deense roomkaas Peper ring (Danland Foods)
Verse Roomkaas (C1000)
Roomkaas met kruiden (Euroshopper)