Emulgator

Een emulgator is een stof die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn.
Emulgatoren worden in de levensmiddelentechnologie veel toegepast, bijvoorbeeld om producten vochtig of vettig te houden (zoals bij gebak en brood) of om vetoplosbare stoffen met water te kunnen vermengen zoals bij bijvoorbeeld margarine.

Een voorbeeld van een emulgator in voeding is lecithine. Lecithine zit in eigeel en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van mayonaise. Het zorgt voor een goede verbinding tussen vetten en azijn. In voeding worden diverse E-nummers in de serie van E400 t/m E499 gebruikt.

Wij vonden 'Emulgator' op het etiket van 734 producten.
Peppermint longlasting (Albert Heijn)
Springkl'ins (Danone)
Zalm in spinaziesaus (Golden Seafood)
Fresh-life peppermint (Fresh-life)
Speculaastaart (Albona)
Mini Worstenbrood (De Luxe)
Becel Light (Becel)
Kroketburger (Mora)
Dieetella light (Van Dijk Food Products)
Bruine bollen (Lidl)
Dieetella Active (Dieetella)
Hazelino schuimtaart (Partygebak)
Boter Light (Jumbo)
Vlaai kruimel (Delight line)
Halvarine (C1000 Basis)
Boter bewust light (Albert Heijn)
Chocosticks (C1000)
Satésaus (Jumbo)
Satésaus (C1000)
Béarnaise Saus (Garde D'Or)
Butter light (Linessa)
Discolollies (C1000)
Boerenbruin (Bakker Schat)
Wolkentoetje Aardbei (Dr. Oetker)